Domov » Novice » Grčija v levo in desno

Grčija v levo in desno

Arhiv objav

Grška “radikalno” leva stranka Syriza je zmagovalka parlamentarnih volitev v Grčiji.

Podoba: theguardian.com

Podoba: theguardian.com

Stališče SSN ob tem je, da gre za notranjo politiko Grkov, SSN pa zanimajo predvsem Slovenci in Slovenija, seveda tudi kvalitetni gospodarski odnosi in vsesplošno sodelovanje z večino svetovnih držav, ki nam niso sovražne.

Zanimivo je predvsem to, da je Syriza sklenila vladno koalicijo z “desno konzervativno stranko “Neodvisni Grki. Torej nenaravno sodelovanje dveh ideološko politično nasprotnih strank ni tabu, v kolikor gre za interese države in za cilj znebiti se predhodne korumpirane politike (leve in desne). Prav mogoče je zmaga Syrize tudi začetek konca lažne evropske levice, bomo videli.

V Sloveniji smo nažalost še zelo odaljeni od pozitivnih sprememb, vladajo nam zelo med seboj podobne parlamentarne stranke. Delovanje teh strank pa je brez izjeme zgolj omejeno na kradež, osebne privilegije in boj za večno oblast. Slovenci nujno potrebujemo stranke, ki bodo delovale v interesu naroda in domovine. V SSN nimamo težav z različnimi ideologijami, od političnih strank zahtevamo le čiste račune in obnašanje v skladu z interesi Slovencev in Slovenije, torej tudi zavzemanje za zgodovinsko pravico (lustracijo režimske kleptokracije) in domoljubje.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *