Domov » Blog » Gospodarske rasti ne bo

Gospodarske rasti ne bo

Arhiv objav

Slovenska mala in mikro podjetja pod vladami sedanje parlamentarne politike nikoli ne bodo napredovala, niti imela pogoje za svojo kapitalsko rast. Zato gospodarske rasti in novih delovnih mest v Sloveniji ne bo! Gre za namerno

Podoba: Reporter.si

Podoba: Reporter.si

birokratsko, inšpekcijsko, urbanistično in kreditno omejevanje. Sedanja t.i. leva opcija tranzicijskih komunistov (PS, SD ter sateliti), nekaj malega tudi t.i. desna opcija (predvsem SDS) so si razdelile volilce in uzurpirale kapital iz javne lastnine koliko se ga je dalo.

Tranzicijski komunisti v kraji (privatizaciji) bivše javne lastnine seveda zelo prednačijo. Zavedajo se tudi, da bodo ljudje prekoslej spregledali (oči jim bo odprla vsesplošna revščina) in jih prenehali voliti, ker so zafurali državo. A oblasti se ne bodo zlahka odrekli. Nadaljevali bodo z vladavino preko kapitala, ki bo imel pod nadzorom vse medije, ti pa bodo oz. že krojijo javno mnenje (ameriški scenarij, kjer nihče ne more izriniti iz oblasti t.i. demokrate ali republikance). Zaradi strahu pred alternativno politiko urejene in pravne države, tranzicijski komunisti nikoli ne bodo dopustili, da bi se kdo, ki ni njihov član ali simpatizer kapitalsko okrepil z rastjo podjetja in tako postal morebitna politična konkurenca ali morebiti finančno podprl alternativno politično opcijo.

Iz tega razloga nihče v Sloveniji, niti finančno, niti politično ni sposoben sodelovati pri lastninjenju slovenskih javnih podjetij, ki se sedaj prodajajo pod ceno tujcem in se na ta način dodatno siromaši narodni bruto produkt in Slovenija kot tehnološko razvita dežela. Tranzicijski komunisti zato, ker je prodaja na očeh Bruslja in jih ne morejo dobiti zastojn (ukrasti oz. lepše rečeno privatizirati), ostali pa zato ker nikoli niso bili zadosti kapitalsko močni. Javnih podjetij se mora torej sedanja oblast čimprej znebiti, da v primeru volilne zmage alternativne politike ne bi prišla pod upravljanje koga drugega, razen njih. Zato sedaj prodajanje tujcem povsem brez strategije na vrat – na nos vse kar diši po donosnem kapitalu, kajti oni niso domača politična konkurenca.