Domov » Blog » Kaj po Brexitu

Kaj po Brexitu

Arhiv objav

Predsednik manjšine Slovencev, Borut Pahor zagovarja še večjo centralizacijo oziroma federalizacijo Evropske Unije (EU)!?

Podoba: ©SSN

Podoba: ©SSN

Pahor očitno ni dojel britanskega sporočila saj mu sploh ni jasno, da je bil prav to razlog za Brexit! V SSN se od Brexita naprej še bolj bojimo neracionalnih ukrepov voditeljev večjih držav, predvsem Merkove in Holanda v smislu ukinjanja demokratičnih pravic prebivalcev EU z namero ohranitve EU za vsako ceno. Veliko Slovencev verjetno ne ve, da so nekatere velekorporacije oziroma kar cele države povsem odvisne od obstoja EU. Nekatere zato, ker izčrpavajo preko vzvodov EU druge članice in tako vzdržujejo svojo ekonomijo stabilnejšo (predvsem Nemčija in Francija) ter tiste članice, ki brez pomoči EU ne morejo preživeti (večina sredozemskih držav). Podobno kot v ranjki SFRJ kjer so nekatere republike lahko eksistirale le zaradi pomoči (BIH, Makedonija, Črna in deloma Srbija), druge pa zaradi 22 milijonskega zaprtega notranjega trga (Hrvaška in Srbija ter deloma tudi Slovenija).

Ohranitev EU je odvisna od večje demokratičnosti, ne od kršenja človekovih pravic in zmanjševanja neodvisnosti članic. Z nedemokratičnimi totalitarističnimi ukrepi bodo hegemoni samo pospešili razpad EU, ki je dolgoročno ali celo srednjeročno neizbežen. V Sloveniji so že hoteli ukiniti referendum, kar jim je skorajda uspelo.

V SSN smo vedno zagovarjali vrnitev EU na stanje pred sprejetjem “Lizbonske pogodbe”, v tem primeru bi EU obdržala Britance. A trmasti politiki na oblasti pač niso dojemljivi za čisto nič drugega kot le za njihove slabe ideje.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *