Domov » Novice » SSN ovadila ministrico Katičevo

SSN ovadila ministrico Katičevo

Arhiv objav

Slovenci smo že dolgo priča namernemu uničevanju Slovenske vojske in s tem varnostnega sistema Republike Slovenije, ki ga uprizarjajo predvsem vlade tranzicijske levice.

Kazenska ovadba Andreje Katič

Gre za stalnico od nastopa Pahorjeve vlade koncem leta 2008. Slovenski vojski je bilo od leta 2009 odvzeto za kar 60% proračunskih sredstev glede na letošnje leto (2016), število profesionalnih vojakov pa je bilo zmanjšano od preko 9.000 leta 2009, na zdajšnjih nekaj več kot 7.000. Zmanjševalo se je tudi število rezervnih pripadnikov Slovenske vojske in število prostovoljcev, ki se urijo za vojake.

Sodu pa je izbilo dno nerazumno veliko razoroževanje, ki ga uprizarja ministrica za obrambo Katičeva iz Cerarjeve vlade. Že tako mizerno število oklepnih vozil, želi zmanjšati kar za polovico in razorožiti že tako maloštevilčno in slabo opremljeno Slovensko vojsko, brez da bi manjko oklepnih vozil ki jih želi ministrica prodati, nadomestili z modernejšimi oborožitvenimi sistemi. Gre za nezaslišano uničevanje bojnih zmožnosti Slovenske vojske in s tem za enormno slabljenje obrambnih sposobnosti države. Zato SSN v ohranitvi obstoječega varnostnega sistema Republike Slovenije, ni preostalo drugega kot spisati kazensko ovadbo, ki je edini instrument varovanja zakonitosti v Republiki Sloveniji, ki ga kot neparlamentarna stranka imamo na voljo.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *