Domov » Blog » Koga moti Slovenska vojska

Koga moti Slovenska vojska

Arhiv objav

Medtem ko predsenik vlade Miro Cerar enormno povečuje svoj vladni administrativni aparat z zaposlovanjem svojih prisklednikov, minister za obrambo Janko Veber reže v tisočih moštvo že tako mršave Slovenske vojske

Podoba: Slovenska vojska

Podoba: Slovenska vojska

pod izgovorom proračunskega varčevanja. Kljub izrecnim navodilom zavezništva (NATO), da je nujno potrebno povečati proračunska sredstva za oborožene sile, partija nadaljuje turški zgodbi podobno rušitev ustavne ureditve, z namenom da bi si še bolj utrdila oblast in onemogočila tiste sile, ki imajo med ljudstvom največjo podporo.

V teh turbolentnih časih širjenja oboroženih konfliktov in povečevanja splošne ogroženosti, si je vlada Mira Cerarja očitno zadala nalogo obglaviti zadnjo linijo obrambe – Slovensko vojsko. Kratkovidna politika Mira Cerarja in Janka Vebra tudi če jo gledamo izključno skozi strankarsko utrjevanje oblasti, lahko v končnici škoduje ne samo nacionalni varnosti, ampak tudi njihovim ambicijam po večni oblasti. Agresorju je pač vseeno kdo je nasprotnik, ta ali ona politična opcija, z vsemi bo krvavo obračunal.

Ukrainski primer nas uči, da se v kolikor katera od velikih sil to želi, v nestabilnih demokracijah zlahka sprovocira oborožen konflikt ali državljansko vojno. In povejmo po resnici, Slovenija je nestabilna država, država kjer so politične sile kontinuitete z namenom utrjevanja svoje oblasti, umetno razdelile narod ter ustvarile permanentno konfliktno javno in politično okolje (afera Janez Janša). Tudi naša soseščina je nestabilna, BIH, Kosovo, Makedonija, pa tudi Srbija (Preševska dolina in Sandžak) kjer lahko kmalu pričakujemo upor islamskih džihadistov (verski bojevniki) povezanih z različnimi terorističnimi organizacijami, ki so finančno podprte z denarjem nekaterih bližnjevzhodnih monarhij. V kolikor bi se pričel upor islamskih džihadistov v BIH, bo požar preko Hrvaške pljusknil tudi v Slovenijo, kjer dokazano obstajajo celice islamskih džihadistov, člani teh celic pa niso samo neslovenci ampak tudi nekateri izgubljeni slovenski sinovi. Tem prebujenim celicam islamskih džihadistov se bodo takoj pridružili somišljeniki iz Evrope pa tudi iz severne Afrike in bližnjega vzhoda, v desetinah tisočih. In nihče jih ne bo mogel zaustaviti, sploh če bomo obglavljali svoje obrambne sile, kajti veliko teh džihadistov je državljanov EU, ki za svoje potovanje med EU in Tučijo ter naprej na bližnji vzhod, uporabljajo potne liste držav članic EU. Niso bile grožnje IS (ISIS) o vzpostavitvi Islamskega kalifata od Azije do Dunaja izrečene kar tako, v popolni norosti ali zmagovalni euforiji. Nevarnost je prisotna in je oprijemljiva!


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *