Domov » Novice » Pojasnilo medijem in javnosti

Pojasnilo medijem in javnosti

Arhiv objav

glede pokojnega kandidata SSN na kandidatni listi vloženi v 2. volilni enoti.

ssn-logo-volitve2018
Vsak član ali simpatizer SSN, oziroma član gibanja SMD pridružen SSN, ki izrazi željo kandidirati za poslanca DZ lahko kadarkoli podpiše soglasje. Največkrat skupaj s pristopno izjavo. V takšnem primeru soglasje ni datirano in ni vpisana volilna enota. To se stori naknadno, ko je znan datum volitev in začetek volilnih opravil. Takšnega kandidata se še enkrat neposredno pred volitvami, ko pričnejo teči volilna opravila pismeno po elektronski pošti ali telefonsko vpraša, če še želi kandidirati. Zadevnega kandidata nismo mogli priklicati in ga zato nismo želeli kandidirati, vendar se je njegovo soglasje v časovni stiski volilnih opravil, ki so bile posledica izredno kratkega roka za volilna opravila (le 10 efektivnih dni), pomotoma znašlo med soglasji željenih kandidatov namesto drugega nedvoumno evidentiranega kandidata, ki je zato pomotoma izpadel iz kandidatne liste.

Gre torej za neželjeno napako (ni bila edina), ki se nam je primerila v tej časovni stiski volilnih opravil, ki so posledica neživljensko kratkega roka za izvedbo volitev. V borih 10 delovnih dnevih smo morali torej evidentirati kandidate za celo Slovenijo, zbrati več sto overjenih podpor državljanov, izvesti volilne konference in spisati goro volilne dokumentacije ter vse to vložiti na volilne enote po celi Sloveniji. Zanimivo, da imajo volilne komisije stotine birokratov, ki samo pregledujejo volilno dokumentacijo 25 strank vlagateljev pa to komaj zmorejo v istem roku 10 dni.

SSN ni profesionalna (parlamentarna) stranka z veliko denarja in zaposlenimi birokrati, ki urejajo te zadeve, ampak vsa dela opravimo izključno volontersko. Ljudje nismo nezmotljivi, sploh če je pritisk velik.

Vsem, ki jih to zadeva se za našo napako tudi iskreno opravičujemo.


1 Comment

  1. Dragutin says:

    Člani stranke prinesite seboj zastave in ostale rekvizite. in se dobimo 24.06.2018 ob 20,00 pri sidru.
    Nedeljska proslava se bo začela ob 21. uri

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *