Domov » Novice » Politična balkanizacija Slovenije

Politična balkanizacija Slovenije

Arhiv objav

Vladni načrt balkanizacije Slovenije v korakih, ki ga je najavil še Borut Pahor kot bivši predsednik vlade teče s polno paro.

Podoba: Wikipedia

Podoba: Wikipedia

Gre za namerno sesuvanje Slovenije in uvrščanje sicer po kulturi in geografskem položaju srednjeevropske dežele na Balkan, pretežno z vključevanjem v raznorazne balkanske institucije, sporazume in dogovore ter v geostrateško sfero, ki jo je nekdaj zagovarjal britanski Foreign Office in še danes forsira srbska zunanja politika. Balkanizacijo Slovenije podpira tudi Evropski svet, seveda z žegnom in vso podporo korumpirane slovenske parlamentarne politike, ki ji slaba in neurejena Slovenija odgovarja v njihovi dolgoletni kraji javnega premoženja in vladanju za vsako ceno. Poleg tega od balkanske države nihče ne pričakuje visokih pravnih, medijskih ter drugih demokratičnih standardov, kar je seveda voda na mlin sedanji koruptivni vladi in parlamentarnim političnim strankam.

Sloveniji balkanski pedigre izredno škoduje. Balkan ima slabo konotacijo v mednarodnih odnosih, še bolj pa škodi podobi že tako načetega slovenskega gospodarstva in turizma na način, da proizvodi in storitve “Made in Slovenia/Balkan” dosegajo manjšo ceno na svetovnem trgu. Svetovne finančne institucije in trgi pa zahtevajo večje garancije od “balkanskih držav” in s tem večjo obrestno mero kar podraži že tako nedosegljiv kapital, ki ga nujno potrebujejo slovenska podjetja.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *