Domov » Novice » Slovenci preštejmo se!

Slovenci preštejmo se!

Arhiv objav

Vabimo vse Slovence, da se s podpisom te peticijo pridružite naši zahtevi po popisu kjer bo zajeto obvezno vprašanje o narodnosti, ter pripomorete k jasnejši sliki narodnostne sestave prebivalstva v naši državi.

Podoba: ©SSN

Podoba: ©SSN

Povezava na peticijo: https://www.peticija.online/slovenci_prestejmo_se

V Stranki Slovenskega Naroda že dalj časa opazujemo in opozarjamo na dejstvo, da slovenski narod čedalje hitreje izginja, kar je posledica vedno večjega izseljevanja mladine iz države, ki po končanem šolanju zaradi uničevalne politike dosedanjih vlad v Sloveniji ne vidi perspektive in možnosti za dostojno življenje, po drugi strani pa je to tudi posledica vedno večjega uvoza poceni delovne sile predvsem iz območja Balkana.

Ob dejstvu da je leta 2002 bil narejen zadnji merodajen popis na terenu, ki je vključeval tudi obvezno vprašanje po narodnosti in kjer je razvidno, da se je za Slovence takrat deklariralo 1,631.363 prebivalcev Slovenije ali 83,06%  http://www.stat.si/popis2002/gradivo/si-92.pdf.

Od takrat popisa na terenu več ni bilo, temveč so se leta 2011 le uporabili dostopni podatki javnih služb. V tem popisu pa narodnost ni več zajeta. Ob zgoraj navedenem hitrem izseljevanju slovenske mladine in še hitrejšem priseljevanju tujcev v našo državo nas v SSN skrbi, da Slovenci kot narod kmalu ne bomo več večinski narod v lastni državi. Zatorej želimo s to peticijo narediti pritisk na vlado, da se izvede ponoven popis v katerem bi bilo kot obvezno vprašanje navedeno tudi vprašanje po narodnosti. Vsak narod ima namreč v svoji državi pravico da se prešteje ter ugotovi dejansko stanje.

Vsi, ki boste podpisali peticijo, morate vaš podpis še potrditi s klikom na povezavo v obvestilu, ki ga prejmete na svoj elektronski naslov, da bo podpis veljaven. Če pošte ne najdete, preverite spam in ostale mape. Hvala za razumevanje.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *