Domov » Blog » Slovenija je lahko svetovni cukrček

Slovenija je lahko svetovni cukrček

Arhiv objav

Podoba: avto.info

Podoba: avto.info

SSN lahko pri vzponu slovenskega gospodarstva zelo pomaga z inovativno gospodarsko platformo. Le primitivni, konformistični in skorumpirani rdeči tovarišiji (vsem sedanjim in bivšim parlamentarnim političnim strankam) zaradi katerih je Slovenija civilizacijsko obstala v 20. stoletju je treba reči na volitvah zbogom za vedno. Slovenci imamo priložnost kot prvi ustvariti napredno družbo blagostanja, ki temelji na inovativnih zelenih tehnologijah in posledično na varovanju okolja, kar bo vplivalo na boljše zdravje in počutje Slovencev.

V Sloveniji smo že tehnološko pripravljeni, da lahko postanemo nova velesila v proizvodnji električnih vozil in zaposlimo 100.000 Slovencev. Podobno tudi na nekaterih drugih, novih industrijskih panogah, npr. v inovativni obrambni tehnologiji, avioindustriji in ladjedelništvu specialnih manjših plovil za katere ni potrebna ladjedelnica na obali. Prav obala pa Sloveniji še kako manjka za razvoj ladjedelništva in turizma. Obala, ki jo hoče rdeča tovarišija na vsak način v celoti podariti Hrvaški.

SSN je v stalnem kontaktu s slovenskimi inovatorji. Razvit imamo najboljši elektromotromotor za pogon vozil in plovil v svetovnem merilu. Inštitut Jožef Stefan pa pravkar razvija baterijo, ki bo delovala na podlagi magnezijevih ionov, kajti litija, ki se sedaj uporablja za izdelavo baterij je zelo malo, magnezija pa precej več. Baterija, ki jo razvijamo v Sloveniji bo tudi močnejša kar bo povečalo avtonomijo (prevoženo pot) električnim vozilom in skrajšalo polnjenje baterije.

Prilika ki jo lahko zamudimo, če bo rdeča tovarišija ostala na oblasti in s tem bo tudi konec naše strateške prednosti. Električni osebni in javni prevoz bo forsiran s strani EU – torej denarno podprt iz raznoraznih okoljskih in industrijskih skladov EU, tudi z nepovratnimi sredstvi, kajti iz Švedske prihajajo katastrofalni rezultati raziskave onesnaženja EU, ki je veliko večje kot je bilo pričakovati v najbolj črnogledih scenarijih.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *