Domov » Blog » Za SSN je arbitraža nična

Za SSN je arbitraža nična

Arhiv objav

Podoba: wikipedia

Podoba: wikipedia

Slovenski in svetovni javnosti!

SSN OD SAMEGA ZAČETKA ODLOČNO ZAVRAČA ARBITRAŽNE POSTOPKE IN POSLEDIČNO REZULTAT ARBITRAŽE O RAZMEJITVI MED SLOVENIJO IN HRVAŠKO.

Sporazum o arbitraži ter vsa procedura arbitraže, je ne samo nezakonita in neustavna pač pa predvsem izredno škodljiva slovenskim nacionalnim interesom, ozemeljski celovitosti Republike Slovenije – saj arbitrira (odvzema) le slovensko ozemlje in morje, kot tudi obstoju tistega dela Slovenskega naroda, ki bo z ozemljem ponovno odrezan od matice Slovenije. Kot da nam ni že skoraj polovica Slovencev zaradi katastrofalnih odločitev predvsem komunističnih politikov pristala izven matice.

1. Borut Pahor takrat predsednik vlade je 4.11.2009 v prisotnosti hrvaške predsednice vlade Jadranske Kosor in švedskega predsednika vlade Fredrika Reinfeldta brez posvetovanja in dovoljenja večine poslancev Državnega zbora Republike Slovenije, samovoljno in nezakonito podpisal Sporazum o arbitraži (SoA).
2. vlada Boruta Pahorja je v referendumski kampanji za potrditev SoA izvajala nezakonito kampanjo in z grožnjami o vojni v vseobči javni kampanji terorizirala in zavajala o tej temi nevedne državljane Slovenije.
3. ponaredili so se referendumski rezultati Referenduma o Arbitražnem sporazumu med R. Slovenijo in R. Hrvaško. Anketa na predzadnji dan referendumske kampanje je kazala 56% proti.
4. točke od 1. do 4. dokazujejo, da je bilo delovanje vlade in predvsem njenega predsednika Boruta Pahorja veleizdaja. Z delovanjem proti slovenskim interesom je Borut Pahor s svojimi pomagači postavil Slovenijo v podrejen položaj in kršil Ustavo Republike Slovenije (4.člen), 350. člen KZ Republike Slovenije in sklep Državnega zbora, z dne 18.02.2009 o celovitosti Piranskega zaliva, ki je po Ustavi R. Slovenije nad vlado.
5. v samem procesu delovanja Arbitraže se predstavnikom civilnih organizacij ni dopustilo sodelovanja v arbitražni skupini in predložitve dodatnih za Slovenijo zelo ugodnih materialnih dokazil, ne s strani vlade Boruta Pahorja, ne kasneje s strani vlade Janeza Janše. Za Slovenijo najugodnejša dokazila so se celo izločala kot dokazno gradivo.
6. v SoA je naveden datum 25.6.1991 kot dan nastanka držav R. Slovenije in R. Hrvaške, kar je napačno, saj se je R. Hrvaška kot država formalno pravno konstituirala šele 8.10.1991.
7. Hrvaška je s stalnimi incidenti oz. vdori plovil hrvaške policije in obalne straže kot tudi z vdori od hrvaške politike vodenih lastnikov hrvaških privatnih plovil, kršila določbe SoA o prepovedi vseh aktivnosti, ki bi na kakršen koli način prejudicirala mejo.
8. Slovenija je s tajnimi usklajevanji med slovenskim arbitrom Jernejem Sokolcem in slovensko arbitražno skupino pod vodstvom Simone Drenik kršila določbe SoA.
9. slovenski zunanji minister Karl Erjavec je v javnih napovedih rezultata arbitraže, javno obremenil arbitre za odtekanje tajnih informacij še pred končanjem arbitražnega postopka, kar je kršenje določb SoA.
10. Hrvaška je javno, enostransko, odstopila od arbitražnega postopka zaradi kršitve določb SoA od slovenske strani, kar je SSN in svetovna javnost vzela na znanje.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *