Domov » Novice » Poziv k odstopu od arbitraže

Poziv k odstopu od arbitraže

Arhiv objav

Podoba: ©SSN

Podoba: ©SSN

Spoštovani predsednik.

Vsakomur v Sloveniji je jasno, da niste dosegli svojega glavnega cilja arbitraže – to je stika slovenskih teritorialnih voda z mednarodnimi.

V SSN vas zato pozivamo, da v skladu s sklepoma Državnega zbora katerima ste dolžni slediti, odstopite od arbitraže!

Predvsem zaradi določil iz:

1.) »Sklepa o zaščiti slovenskih interesov ob pristopanju Republike Hrvaške k severnoatlantski pogodbi«, z dne 18.2.2009:

  • Republika Slovenija zaradi zaščite slovenskih interesov ob pristopanju Republike Hrvaške k severnoatlantski pogodbi opozarja, da zavrača poskuse kršitve ozemeljske celovitosti Republike Slovenije ter spreminjanja stanja na kopnem in na morju na dan 25.6.1991, ko so slovenski organi izvajali pristojnosti, med drugim tudi v zaselkih na levem bregu Dragonje, na ozemljih na levem bregu Mure pri Hotizi ter ko je Republika Slovenija imela teritorialni stik z odprtim morjem in je izvajala jurisdikcijo nad celotnim Piranskim zalivom.

kot tudi,

2.) zaradi 3. in 4. odstavka »Sklepa v zvezi z opredelitvijo Državnega zbora do dopolnitve Predloga memoranduma Republike Slovenije v zadevi arbitraže po Arbitražnem sporazumu med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, podpisanim 4. novembra 2009, z izhodišči kot so opisana v prilogi 1A«, z dne 4.2.2013:

  • Republika Slovenija izjavlja, da je naloga arbitražnega sodišča določiti ozemeljski stik teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem (stik Slovenije z odprtim morjem), torej ohranitev pravice Slovenije do stika z odprtim morjem, ki ga je imela na dan osamosvojitve 25. junija 1991.
  • Republika Slovenija bo kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b 4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa Republike Slovenije, štela kot odločitev ultra vires (v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča).

V kolikor ne boste spoštovali očitnih zavez, boste v očeh slovenskih državljanov postali tako neverodostojni, da ne boste v prihodnje uspeli kandidirati niti za svetnika četrtne skupnosti. V SSN pa bomo naredili vse kar je v naši moči, da se pred pravosodjem zagovarjate zaradi spravljanja Republike Slovenije v ozemeljsko podrejen položaj, kar opredeljuje 350. člen Kazenskega zakonika.

Danes je zaradi vaše nesposobnosti kako kvalitetno upravljati državo, revolt med državljani že na meji tolerance. Vztrajanje na katastrofalnem rezultatu arbitraže pa bo povzročilo le še večje razburjenje in nezadovoljstvo. Sicer pa bi to lahko ugotovili sami, če ne bi bili tako družbenosocialno odtujeni od svojega ljudstva.

Srčno vas pozdravljam,

Miha Majc
Član predsedstva SSN

Priloge:
1. sklep Državnega zbora z dne, 18.2.2009.  (ni objave dokumenta na spletu)
2. sklep Državnega zbora z dne, 4.2.2013. (kopija)
3. vladni propagandni letak »ZA« Referendum o arbitraži. (kopija)
4. grafični prikaz rezultata arbitraže – situacija v Jadranskem morju, z dne 29.6.2017.

Poslano:
– predsedniku države, Borutu Pahorju
– predsedniku Državnega zbora, dr. Milanu Brglezu
– predsedniku Vlade, dr. Miru Cerarju ml.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *