Domov » Novice » Zakaj vlada ne pomaga Slovencem

Zakaj vlada ne pomaga Slovencem

Arhiv objav

Podoba: John Moore/Getty Images

Podoba: John Moore/Getty Images

Venezuela je v kolapsu, primanjkuje osnovnih dobrin, gospodarstvo je v razsulu. Tudi več kot tisoč Slovencev v Venezueli trpi hudo pomanjkanje.

Spodaj objavljamo sporočilo iz Venezuele, katero je prišlo na naš naslov. Iz njega je razvidno, kako mačehovsko delujejo naše institucije, katere bi morale v teh težkih časih za Slovence v Venezueli še posebej poskrbeti. Tem ljudem je dejansko onemogočeno urejanje papirjev s katerimi bi se lahko vrnili v Slovenijo. Sprašujem se, kje so sedaj vse tiste nevladne organizacije, katere se tako “strastno” borijo za sprejem in pomoč islamskim migrantom iz Afrike in bližnjega vzhoda,… ter kričijo kako je potrebno sprejeti vse ljudi, ne glede na vero in papirje? Naša država je in še sprejema te migrante, brez da bi dejansko preverila njihov izvor in identiteto, medtem pa zahteva od ljudi slovenskih korenin vse pravno formalne dokumente, s čimer jim ob kaosu v katerem so se znašli v Venezueli, onemogoča umik na varno v domovino. Čas je da se vlada in zunanje ministrstvo prenehata sprenevedati ter ponudita brezpogojno pomoč ljudem slovenskih korenin.
Aleksander Zamuda, SSN

Pismo obupa iz Venezuele.
Lep pozdrav! Pišem iz Venezuele, da se zahvalim za podporo in pozornost ob težkih političnih in gospodarskih razmerah pri nas. Težko živimo, primanjkuje hrane, dostop do komunalnih storitvev (voda, elektrika), je omejen, vključno z dostopom do interneta. Prizadevam si za ureditev slovenskega državljanstva kjer pa ni podpore, kar je tudi razvidno iz cene dragega postopka, predsednik društva Slovencev v Venezueli je zapustil državo, s čimer je onemogočeno urejanje teh formalnosti. Vsaka pomoč je ključnega pomena za nas. Hvala.
Angel Rojnik, Venezuela


2 Comments

  1. Miha says:

    Če nas bodo Slovenci podprli na volitvah bo vsakemu Slovencu omogočena vrnitev v Slovenijo kjerkoli iz tujine.

  2. Marko says:

    In kej bote v SSN naredil ?

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *