Domov » Blog » Arbitraža je od začetka zarota

Arbitraža je od začetka zarota

Arhiv objav

Podoba: ©SSN

Podoba: ©SSN

Precejšen sicer manjšinski del Slovencev, predvsem tisti ki ne poznajo zgodovine in ozadja dogajanja v Istri, še danes verjame lažem o arbitraži, ki jih režim spretno preko podrejenih medijev plasira med ljudi. Že sami rezultati Referenduma o arbitražnem sporazumu leta 2010 so bili ponarejeni, saj so ankete 2 dni pred referendumom kazale, da bo 54% državljanov proti in 46% za arbitražni sporazum. V resnici je zaradi zdravega razuma večine Slovencev, arbitraža padla že takrat.

Zakaj je arbitraža na vso silo sploh sforsirana s slovenske (Pahorjeve) strani!? V ozadju vsega je Luka Koper! Režimski “old boysi” (starejša generacija komunistov) je namreč s Hrvati sklenila tajni sporazum o prodaji Luke Koper. Ker pa so prebivalci obale in sindikat Luke Koper odločno proti prodaji, so morali ustvariti pogoje s katerimi bi lahko javnost prepričali o smiselnosti prodaje, torej odrezati Luko Koper in zraven Slovenijo od mednarodnih voda ter narediti Hrvaško za geostrateškega gospodarja situacije. Kar so z arbitražo tudi naredili, saj je po arbitraži dostop do slovenskih teritorijalnih voda možen le skozi hrvaške teritorijalne vode kar pomeni, da Hrvati de-facto nadzorujejo celoten ladijski promet v in izven Slovenije.

Za to zaroto so od samega začetka vedeli ali vsaj sumili tudi t.i. “young boysi” (mlada liberalna generacija komunistov), ki so se za prodajo Luke Koper obrnili na Nemce. Ker so bili Nemci zaradi kriminalnega ozadja cele zarote precej neodločni, so  “young boysi” Luko Koper ponudili tudi Madžarom, ki pa tega zalogaja trenutno finančno niso sposobni izpeljati. Seveda ni potrebno poudarjati, da so v obeh primerih v igri zneski velikanskih podkupnin, ki segajo verjetno v desetine, če ne celo v stotine milijonov evrov.

Hrvati med tem cel čas igrajo geostrateško zmagovalno igro, saj so s tihim odobravanjem slovenskega režima nasilno vzpostavili navidezno sredinsko črto v Piranskem zalivu, ker celo situacijo niso hoteli prepustiti naključju, če bi Slovenija z arbitražo le dobila stik z odprtim morjem. To se seveda ni zgodilo, za kar je poskrbela kar slovenska arbitražna skupina, ali namerno, ali nenamerno s svojo nesposobnostjo Hrvatom ni niti malo važno. Tudi prisluhi so bili načrtno pridobljeni, vprašanje je le ali z vednostjo vpletenih ali pa sta bila akterja le žrtvi tajnega dogovora med Ljubljano in Zagrebom.

Imena “old” in “young boysov” nismo namerno zapisali, saj za celotno zaroto s Hrvati trenutno v posesti še nimamo fizičnih dokazov (dokumentov), imamo le besede vira informacij. Brez dokumentov pa se ne da zavarovati od morebitne tožbe pred sodiščem. Si pa lahko vsak sam predstavlja kdo ti ljudje so – enaki izdajalci in kriminalci kot pri večini afer.


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *