Domov » Novice » Gospodarska kriza povečala število prebivalcev s psihičnimi motnjami

Gospodarska kriza povečala število prebivalcev s psihičnimi motnjami

Arhiv objav

Gospodarska kriza v Sloveniji, je povzročila povečanje števila primerov prebivalcev s psihičnimi motnjami, ki jih povzroča stres, je v četrtek dejal predsednik Slovenskega psihiatričnega združenja (SPD). Kar eden od petih Slovencev

Podoba: psihična depresija

Podoba: psihična depresija

trpi zaradi neke oblike psihološke bolezni, ki vpliva na centralni živčni sistem, je dejal predsednik SPD Peter Pregelj na regionalnem kongresu Svetovnega združenja psihiatrov, ki trenutno poteka.

Stanje je alarmantno, saj je kar 20 odstotokov slovenske populacije tako ali drugače izven funkcije normalnega stanja. Na ta problem smo v SSN opozarjali že dolgo nazaj in je glede na socialno privrženost Slovencev koristnemu preživljanju časa oziroma privrženost redni zaposlitvi vsekakor pričakovan.

V SSN ponovno pozivamo državljane, da nam podelijo zaupanje na volitvah saj imamo dobro izdelano strategijo gospodarskega okrevanja in normalizacije države. Voliti bivše ali sedanje parlamentarne politične stranke, glede na škodo, ki so jo storile državi in državljanom, pomeni škoditi samemu sebi in drugim.