Domov » Blog » Migranti, pretnja nacionalni varnosti

Migranti, pretnja nacionalni varnosti

Arhiv objav

Vlada Mira Cerarja ml. je nedejavna in nesposobna delovanja v zaščiti slovenske nacionalne varnosti!

Podoba: madžarski urad za imigrante

Podoba: madžarski urad za imigrante

V vladi do sedaj ni bilo niti enega konkretnega sestanka, strokovne ocene ali kakšnih koli drugih ukrepov glede pereče nevarnosti množičnega prihoda migrantov v Slovenijo, ki so z vidika nacionalne varnosti, ekonomske stabilnosti in obstanka socialne države izredno velika nevarnost in je zato reševanje tega problema izredno zahtevna naloga.

Medtem ko druge države bijejo plat zvona, Madžari celo postavljajo zaščitno ograjo na svoji meji s Srbijo. Slovenska vladna politika mirno ignorira nevarnost velikanskega števila migrantov, ki lahko pljusknejo preko Hrvaške pa tudi Italije in Madžarske v Slovenijo, če se sosednje države schengenske EU odločijo za restriktivnejšo politiko (kar je velika verjetnost) sprejema migrantov in prekinejo migracijske tokove do Nemčije, Francije, Velike Britanije in skandinavskih držav, ki so ponavadi končni cilji migrantov. Oziroma same ciljne države uvedejo strožji režim.

Zakaj je Madžarska tako izpostavljena migrantom? Zato ker je prva schengenska država EU na poti migrantov do zahodnih držav, kjer migrantom delijo velikodušno socialno podporo. Migrantom je lažje nezakonito potovati skozi Grčijo v Makedonijo, iz Makedonije v Srbijo in iz Srbije na Madžarsko, kot skozi meje neschengenskih držav EU, Bolgarije in Romunije do Madžarske, saj na mejah med temi državami poteka strožja mejna kontrola.

V nacionalnem varnostnem interesu Slovenije pa tudi same Hrvaške je, da Hrvaška ne postane članica schengenske skupine držav, dokler se težave z migranti ne uredijo. V nasprotnem primeru ne bomo mogli nadzorovati svoje južne meje in bomo izpostavljeni migrantom, ki bodo verjetno spremenili svojo pot preko Srbije ter Bosne in Hercegovine v Hrvaško in naprej v Slovenijo. V kolikor bi zaradi lastnih interesov zahodne države EU forsirale vstop Hrvaške v “schengen” bi morala Slovenija iz njega nemudoma izstopiti in prevzeti strogo kontrolo pretoka ljudi na svojih mejah.

V SSN se bojimo da trenutna vlada, tako kot tudi vse predhodne niso kos svojim nalogam, zato bomo trpeli vsi državljani Slovenije, ne samo ekonomsko ampak tudi varnostno. Muslimanski migranti niso šala in tega se je potrebno zavedati.


1 Comment

  1. BELA says:

    Dober dan! Sem v redu, zivim v Franciji afriski immigrati so katastrofa za to drzavo. Veliko je kaznivih dejanj, kot so posilstva, ropi in nevljudno obnasanje, ko pridejo k nam!
    Lep pozdrav.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *