Domov » Novice » Prodaja javnega premoženja DA ali NE!?

Prodaja javnega premoženja DA ali NE!?

Arhiv objav

Smo tik pred prodajo edinega mednarodnega letališča (Jože Pučnik) tujcem. Takšne samodestrukcije kot smo je sposobni Slovenci ni zmožen nihče na planetu. Še izredno poslovno liberalni Američani niso hoteli prodati svojih

Podoba: deaviantART

Podoba: deaviantART

mednarodnih letališč Kitajcem, pa jih imajo na desetine.

Kaj, če bi prodali tudi našo edino luko Koper? Saj vendarle potrebujemo denar za krpanje proračunske luknje!? Najraje Hrvatom, ki bi jo zaprli, na obali izgradili apartmajsko naselje in kakšen nov hotel ter preusmerili ves ladijski promet in tovor v njihovo luko Reka. To bi bil šele “dober posel” kajneda!?

Podobno norost bomo storili tudi s prodajo Telekoma, ki resnici na ljubo strateško ne bi bil pomemben, če nebi imel v lasti izredno pomembno telekomunikacijsko omrežje, ki je ključnega pomena za nacionalno varnost, gospodarski razvoj in konkurenčnost informacijskih storitev. Tisto omrežje, ki smo ga financirali državljani in lokalna skupnost, uzurpirala pa država oz. Telekom.

Sesuvajo nam državo tako gospodarsko kot družbeno in ozemeljsko. Torej smo izgubili neodvisnost in suverenost, ki smo jo tako stežka pridobili leta 1991. Prelagati celotno krivdo na druge je oportuno in strahopetno, vprašajmo se raje koga smo volili. Ali so se ti kriminalci, ki nam vodijo državo res sami postavili na ta mesta?


Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *