Domov » Blog » Zakaj zanikanje Slovenstva vodi v pogubo?

Zakaj zanikanje Slovenstva vodi v pogubo?

Arhiv objav

Slovenstvo je tisti skupni imenovalec, ki lahko edino združi vse politično razdeljene Slovence v ključnih odločitvah za obstoj naroda in države.

Podoba: Ron Haviv

Podoba: Ron Haviv

Zanikanje Slovenstva nezadržno vodi v pogubo slovenske družbe, države in naroda.

Danes bolj kot kadarkoli potrebujemo narodno enotnost. Razni maliki nostalgičnih diktatorjev tipa Josip Broz ali propadlih političnih tvorb kot je bila Jugoslavija ali bodoča federalizirana EU, ki ju leva ali desna politična opcija nudi državljanom, ne morejo nadomestiti tega kar smo Slovenci skozi celotno zgodovino utrjevali in s čemer smo se v težkih prelomnih časih zgodovine identificirali. Družbeno bizarno je siliti Slovence v novo evropsko federacijo ali ponovno obujati državno tvorbo (Jugoslavija), katero smo leta 1991 tako enotno in plebiscitarno zapustili kot nekaj kar nas je gospodarsko in družbeno omejevalo ter nam kratilo narodno identiteto in svoboščine. In prav obujanje propadlih totalitarnih družbeno-političnih reliktov zopet propagirajo stare postkomunistične politične sile v novi preobleki, t.i. ”Združena levica”, ki se obnaša kot da je mentalno nesposobna identificirati zgrešene družbene projekte ali celo senilna, torej brez vsakršnega zgodovinskega spomina.

Edino Slovenstvo je tisti skupni imenovalec na podlagi katerega se lahko razdeljena politika sploh kaj dogovori in družba normalno deluje. Brez skupnega imenovalca ni možnega političnega dogovora o ključnih zadevah, ki bodo odrejale našo prihodnost in razvoj Slovenske države. Ne stopajmo po poti držav, ki so jih morali zaradi verskih ali političnih razlik skupaj držati diktatorji s trdo roko in so se že po prvi ekonomski krizi ali vojaški intervenciji zahoda razpadle kot hišice iz kart. Kje je Jugoslavija ali Sovjetska Zveza? Kaj danes skupaj drži Bosno, Libijo, Sirijo, Libanon, Irak, Afganistan…, države ki so zaradi narodnih, verskih ali plemenskih razlik obsojene na večno neenotnost ki zavira ključne odločitve ali še huje, na večno državljansko vojno? Ali res moramo iti Slovenci po tej poti?


2 Comments

  1. I absolutely love your “quick” drawings. They’re all so cute. Some of them don’t even look like you drew them quickly because of the details and whatnot. You’re really good with shadows and capturing the essence of the characters. I haven’t drawn in ages. Like you, I get bored very quickly when I draw something. Most of the time I just doodle when I get bored in class []

  2. Dayana says:

    Wait, I cannot fathom it being so sttrrghifoaward.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *